Två nådegåvor

Bönhörelser
Två nådegåvor

När jag fick reda på att saligförklaringen av Montse Grases kommit ett steg längre började jag be henne mer om hjälp för brådskande angelägenheter.

Bara att börja (5). Öppna dörrar

Personligt
Bara att börja (5). Öppna dörrar

Denna video, den femte i serien ”Bara att börja. Sätt att hjälpa andra”, handlar om initiativ i Tyskland och Österrike som försöker hjälpa människor...

Dagens text

"Religionen är människas största uppror"

Idag, då omgivningen är full av olydnad, skvaller, intriger och svek måste vi mer än någonsin älska lydnaden, uppriktigheten, lojaliteten, enkelheten; allt detta med en övernaturlig syn, som kommer att göra oss mer mänskliga. (Smedjan, nr. 530)

Religionen är det största uppror som en människa som vägrar att leva som ett djur kan göra, en människa som inte låter sig nöjas - som inte finner ro - innan hon lär känna Skaparen och umgås med Honom. Jag vill att ni skall vara rebeller, fria från alla snaror, för jag vill - Kristus vill - att ni, att vi, skall vara Guds barn. Slavar eller Guds barn: detta är vårt livs dilemma. Antingen är vi Guds barn eller slavar under högmodet, sinnligheten eller den ångestladdade egoism som verkar ...

Helgonförklaringsprocess av några medlemmar

Den salige Alvaro

Den salige Alvaro

Den salige biskop Alvaro del Portillo föddes i Madrid (Spanien) den 11 mars 1914, som det tredje av åtta barn i en djupt kristen familj. Han blev doktor i väg- och vattenbyggnadsteknik, i filosofi och i kyrkorätt.

Personligt

Om Prelaten

Prelatens herdabrev

Prelatens herdabrev

Herdabrev som prelaten riktar till prelaturens medlemmar via Internet.
Här länkar vi till den engelska hemsidan, som publicerar prelatens herdabrev i början av varje månad.

Sociala initiativ