Två nådegåvor

Bönhörelser
Två nådegåvor

När jag fick reda på att saligförklaringen av Montse Grases kommit ett steg längre började jag be henne mer om hjälp för brådskande angelägenheter.

Bara att börja (5): Öppna dörrar

Personligt
Bara att börja (5): Öppna dörrar

Denna video, den femte i serien ”Bara att börja. Sätt att hjälpa andra”, handlar om initiativ i Tyskland och Österrike som försöker hjälpa människor...

Dagens text

"Kämpa mot den där slappheten"

Du är ljum om du utför det som hänför sig till Gud lättjefullt och motvilligt; om du beräknande och slugt är ute efter att kringgå dina plikter; om du inte tänker på någonting annat än dig själv och din bekvämlighet; om dina samtalsämnen är ytliga och fåfänga; om du inte avskyr den mindre synden; om du handlar utifrån mänskliga motiv. (Vägen, nr. 331)

Kämpa mot den där slappheten som gör dig lat och slarvig i ditt inre liv. Tänk på att det kan vara början till ljumhet ... och enligt Skriften skall Gud spy ut de ljumma. (Vägen, nr. 325)

Vad lite du älskar Gud, när du ger upp utan strid bara för att det inte är någon svår synd! (Vägen, nr. 328)

Hur ska du ta dig ur den där ljumheten, den där beklagliga slappheten om du inte använder dig av de rätta medlen? Du kämpar mycket lite och när du anstränger dig, gör du det med viss...

Helgonförklaringsprocess av några medlemmar

Den salige Alvaro

Den salige Alvaro

Den salige biskop Alvaro del Portillo föddes i Madrid (Spanien) den 11 mars 1914, som det tredje av åtta barn i en djupt kristen familj. Han blev doktor i väg- och vattenbyggnadsteknik, i filosofi och i kyrkorätt.

Personligt

Om Prelaten

Prelatens herdabrev

Prelatens herdabrev

Herdabrev som prelaten riktar till prelaturens medlemmar via Internet.
Här länkar vi till den engelska hemsidan, som publicerar prelatens herdabrev i början av varje månad.

Sociala initiativ