Familj, bli det du är!

E-böcker
Familj, bli det du är!

Familiaris consortio - Johannes Paulus II apostoliska uppmaning om familjen från 1981 i ny översättning. Gratis e-bok!

Fastetiden och stilla veckan 2015

home
Fastetiden och stilla veckan 2015

Videofilmer, ljudfiler och texter från den helige Josemaría och Opus Deis prelat för att gå in i fastetiden och förbereda stilla veckan.

Brev till familjerna

E-böcker
Brev till familjerna

Opus Deis prelat har utlyst ett marianskt år i bön för familjen. Som inspiration publicerar vi Johannes Paulus II brev till familjerna, från Familjens...

Dagens text

Han kallar var och en till helighet

Att be är inte ett privilegium för munkar. Att be är en uppgift för kristna män och kvinnor i världen som vet att de är Guds barn. (Plogfåran, nr. 451)

Vi blir djupt rörda, våra hjärtan slår häftigt, då vi uppmärksamt lyssnar till den helige Paulus utrop: Detta är Guds vilja, att ni skall bli heliga. I dag upprepar jag det ännu en gång för mig själv och påminner även er och hela mänskligheten om det: detta är Guds vilja, att vi skall bli heliga.

För att inge människorna äkta frid, för att förändra världen och för att söka Gud vår Herre i världen och genom de jordiska tingen, är personlig helighet oundgänglig. Då jag talar med folk...

Helgonförklaringsprocess av några medlemmar

Den salige Alvaro

Den salige Alvaro

Den salige biskop Alvaro del Portillo föddes i Madrid (Spanien) den 11 mars 1914, som det tredje av åtta barn i en djupt kristen familj. Han blev doktor i väg- och vattenbyggnadsteknik, i filosofi och i kyrkorätt.

Personligt

Sociala initiativ

Lycka i Udbina

Lycka i Udbina

Femtom svenskar med ungdomar från andra länder har hjälpt...