Antal artiklar: 1836

Bakom berättelsen om Montse Grases

Montse förklarades "vördnadsvärd" av påven Franciskus den 26 april 2016. Med hjälp av en mängd olika material håller en ny dokumentär på att förberedas för att bättre förklara vem Montse var, genom foton och videor från hennes liv samt personliga berättelser från hennes familj och vänner.

Dokumentation

Påven till UNIV: "Låt oss betrakta den korsfäste Kristus".

I slutet av katekesen om tålamod riktade påven Franciskus en hälsning till UNIV:s ungdomar som samlats i Rom för att fira Stilla veckan.

Sociala initiativ

Är en kristen persons bön likadan som bönen hos någon som tillhör en annan religion?

En ny del i serien av texter med Frågor om den kristna tron. I den här artikeln diskuteras skillnaden mellan bönen hos en kristen och en person med en annan religion.

Texter om troslära

S:t Josefs högtid

Den 19 mars firar kyrkan den helige patriarkens högtid, Kyrkans och Verkets skyddspatron, ett datum då vi i Opus Dei förnyar det kärleksfulla åtagande som förenar oss med Herren.

Kyrkan och Påven

Prelatens meddelande (15 mars 2024)

När Stilla veckan närmar sig inbjuder Opus Deis prelat oss att fundera över hur vi kan göra Kristus närvarande i våra egna liv.

Herdabrev och meddelande

Avlat för medlemmar, släktingar och medarbetare i Opus Dei

På vissa datum som är relaterade till Verkets historia och dess skyddspatroner kan medlemmar i Opus Dei, deras familjer samt katolska medarbetare få fullständig eller partiell avlat. I den här artikeln förklarar vi hur och när.

Kristet liv

Efterlikna Jesus Kristus i alla kulturer

Herren har velat att det ska finnas en allmän mobilisering av kristna som säger till honom: "Här är vi!

Be med den helige Josemaría

Åtgärdsprotokoll för hantering av institutionella klagomål till Prelaturen

När det gäller allvarliga och rimliga klagomål av institutionell karaktär har Prelaturen, i syfte att främja läkningsprocesser, ett åtgärdsprotokoll som för närvarande föreskriver följande:

Opus Dei

Toni Zweifel: finkänslig i sitt umgänge med andra

Toni Z.s vana att tänka på andra fick honom att göra extraordinära saker, som den han gjorde en dag på Zürichs centralstation.

Liv och berättelser

De heligas gemenskap: att älska alla med Guds nåd

De heligas gemenskap innebär att alla kyrkans medlemmar deltar och förenas i tron, sakramenten, särskilt Eukaristin, karismer och andra andliga gåvor. Den helige Josemaría förklarar det så här: "Vet du vad en blodtransfusion innebär för kroppen? De heligas samfund har samma betydelse för själen."

Be med den helige Josemaría