Antal artiklar: 1833

S:t Josefs högtid

Den 19 mars firar kyrkan den helige patriarkens högtid, Kyrkans och Verkets skyddspatron, ett datum då vi i Opus Dei förnyar det kärleksfulla åtagande som förenar oss med Herren.

Kyrkan och Påven

Prelatens meddelande (15 mars 2024)

När Stilla veckan närmar sig inbjuder Opus Deis prelat oss att fundera över hur vi kan göra Kristus närvarande i våra egna liv.

Herdabrev och meddelande

Avlat för medlemmar, släktingar och medarbetare i Opus Dei

På vissa datum som är relaterade till Verkets historia och dess skyddspatroner kan medlemmar i Opus Dei, deras familjer samt katolska medarbetare få fullständig eller partiell avlat. I den här artikeln förklarar vi hur och när.

Kristet liv

Efterlikna Jesus Kristus i alla kulturer

Herren har velat att det ska finnas en allmän mobilisering av kristna som säger till honom: "Här är vi!

Be med den helige Josemaría

Åtgärdsprotokoll för hantering av institutionella klagomål till Prelaturen

När det gäller allvarliga och rimliga klagomål av institutionell karaktär har Prelaturen, i syfte att främja läkningsprocesser, ett åtgärdsprotokoll som för närvarande föreskriver följande:

Opus Dei

Toni Zweifel: finkänslig i sitt umgänge med andra

Toni Z.s vana att tänka på andra fick honom att göra extraordinära saker, som den han gjorde en dag på Zürichs centralstation.

Liv och berättelser

De heligas gemenskap: att älska alla med Guds nåd

De heligas gemenskap innebär att alla kyrkans medlemmar deltar och förenas i tron, sakramenten, särskilt Eukaristin, karismer och andra andliga gåvor. Den helige Josemaría förklarar det så här: "Vet du vad en blodtransfusion innebär för kroppen? De heligas samfund har samma betydelse för själen."

Be med den helige Josemaría

Prelatens brev (10 februari 2024)

I detta nya herdabrev reflekterar Opus Deis prelat över dygden lydnad, i ljuset av det kristna budskapet och kallelsen till Verket. (Vi publicerar den engelska översättning och länkar till den spanska originalet)

Herdabrev och meddelande

Den helige Josefs sorger och glädjeämnen

Det finns en lång tradition i kyrkan att förbereda sig för den helige Josefs högtid den 19 mars genom att sju söndagar innan den dagen betrakta den helige Josefs sorger och glädjeämnen.

Nyheter

Opus Deis regionala distrikt

Denna artikel listar Opus Deis nuvarande distrikt, som omfattar cirka sextio länder där prelaturen är verksam.

Personalprelatur