Biskop Álvaro saligförklaras i Valdebebas

Saligförklaringen kommer att äga rum i parken Valdebebas, i nordöstra Madrid. Området kring Valdebebas, en stadsdel belägen i nordöstra delen av den spanska huvudstaden, kommer att vara värd för saligförklaringen av biskop Álvaro del Portillo om sex månader. Hemsidan www.alvaro14.org har information om detta evenemang.

Madrids domkyrka och Kungliga palatset.

Ceremonin kommer att bestå av ett eukaristiskt firande i närvaro av det påvliga sändebudet, kardinal Angelo Amato SDB.

Teresa Sádaba, taleskvinna för organisationskommittén, har förklarat att man har valt en stadsdel som saknar bostadshus, men som har den tillräckliga infrastrukturen för att kunna genomföra saligförklaringen.

Teresa Sádaba, taleskvinna för saligförklaringen

För att klara av organisationen runt ceremonin rätt och för att kunna ta hand om deltagarna bra, räknar man med ungdomar från församlingar, skolor och ungdomscentra som frivilliga volontärer.

I samband med saligförklaringen har man satt i gång flera olika stödprojekt för att hjälpa de människor som har drabbats hårdast av den ekonomiska krisen. Dessutom kommer man att uppmuntra till en insamling av donationer till sociala hjälpinsatser som främjades av den blivande salige Álvaro, i Nigeria, Elfenbenskusten och republiken Kongo.

Teresa Sádaba menar att det stora antalet besökare även kommer att innebära ett positivt bidrag för Madrids ekonomi, särskilt för hotell-, transport- och handelsindustrin. Många familjer öppnar dessutom sina hem för att ta emot deltagare från Afrika, Asien och Amerika.

Rom kommer att vara värd för ytterligare evenemang i samband med detta firande, som t.ex. en tacksägelsemässa och ett möte med påven under generalaudiensen den 1 oktober.

Flygfoto över Valdebebas

900 bönhörelser från don Álvaro 2013

Álvaro del Portillo har fr.o.m. nu en hemsida ( www.alvarodelportillo.org) på flera språk. På denna finns både information om hans liv och om de bönhörelser han har bidragit till: Opus Deis Kontor för helgonförklaringsprocesser hade under 2013 erhållit 900 vittnesmål om olika bönhörelser, som människor har fått ta emot genom hans heliga medverkan.

Man har även påbörjat en officiell hemsida för saligförklaringen (www.alvaro14.org), där man kommer att publicera mer detaljerad information om de praktiska detaljerna beträffande detta evenemang.