Nära vår Fru för att tacka Gud

För att tacka Gud för de 25 åren som Personalprelatur har biskop Javier Echevarría rekommenderat Opus Deis medlemmar att enträgnare under det här året lovprisa Guds moder.

Biskop Javier Echevarría har i sitt brev från den 1 november föreslagit Opus Deis medlemmar att leva det här jubileet med en attityd av tacksägelse till Gud genom Maria.

”Nästan i slutet av månaden, den 28 november, – skriver Prelaten – kommer vi att ha glädjen att fira den 25:e årsdagen sedan Påven Johannes Paulus II upprättade Opus Dei som personalprelatur (…).” ”Ni har säkert fått meddelande om att vi från den 28 november i år till samma datum 2008 kommer att fira ett mariansktår för att hedra Jungfru Maria, som »vi finner med ett leende längsmed vår vägs vägmärken.» (Den helige Josemaría, Anteckningar tagna under en betraktelse, 11/10 1964). Anledningen är denna händelse som nämnts och för att förbereda 80-årsjubileet av Verkets grundande.”

Med biskop Álvaro del Portillos ord föreslår Prelaten hur man kan tacka Gud: ”Vi tar vår tillflykt till Jungfrun med det ljuva namnet, Maria, som vår Fader skrev i Rosenkransen. Det gäller att älska henne mer, att ge mera akt på henne. Vi kommer att dag efter dag anförtro henne som är Dotter, Moder och Brud till Gud och vår Moder, vår hängivelses hyllning, så att hon frambär den inför den heliga Treenigheten som ett hängivet bevis på vår tacksamhet.” ”Låt oss ta efter en så god förebild – avslutar biskop Javier Echevarría –ivriga att omvandla varje dag under året till en mariansk dag genom den kärlek vi visar vår Moder.”