Natasha: en utmaning i St.Petersburg

Natasha bor i St. Petersburg. Efter att ha upptäckt den katolska tron slutade hon sitt arbete för att få i gång ett förlag, som sprider böcker om andlighet. Här är hennes vittnesmål.

Natasha är medarbetare i Opus Dei. 'Gud är starkare än alla dessa omständigheter'

Natasha Zubova, förlagschef, bor i St. Petersburg i Ryssland.

Jag är född i trakten av St.Petersburg, Mina föräldrar som var mycket goda, mycket rättsinniga, var lärare och som de flesta människorna som växt upp i Sovjetunionen talade de inte om Gud med sina barn.

Jag drogs till att tro tack vare förtroendet jag fick för människor som talade om Jesus Kristus. Men min inre värld utvecklades långsamt. För mig var Gud ytterligare en person, som jag bara tänkte på i svåra ögonblick.

Men allt förändrades år 2007, när min sons barnvakt började gå med honom till kyrkan Johannes Döparen av Pushkin. Jag drevs av nyfikenhet och dröjde inte med att också gå dit. Den heliga Mässan gav mig åter en lycka som jag känt i min barndom.

Efter 2008 kom några personer från Opus Deis centrum i Moskva till vår församling för att organisera en reträtt där. När jag hjälpte till där och läste den helige Josemarías skrifter, förstod jag, att det faktum att vara kristen inte bara kräver att tillbringa en timme varje söndag med Herren utan att ständigt leva i Guds närvaro.

Det var alltså år 2008 som jag lämnade min anställning i ett välkänt företag i St.Petersburg för att börja arbeta på förlaget «Белый камень» (den vita stenen), som två präster tagit initiativet till och som sprider andlig litteratur i Ryssland.

Mitt nya företag är alltså mycket mindre, men utmaningen betyder mycket mer för mig. Svårigheterna finns fortfarande, men jag är säker på att Gud är starkare än alla dessa omständigheter.