UNIV ger Påven en tavla med Flykten till Egypten

Studenterna som deltar i UNIV-kongressen 2015 har gett påven en tavla som föreställer den Heliga Familjens flykt till Egypten, för att visa sin solidaritet med kristna som förföljs i olika delar av världen.

Bilden av den Heliga Familjens flykt till Egypten som UNIV gav till Påven för att påminna om de förföljda kristna.

Nära 2500 unga människor som deltar i den 48:e UNIV-kongressen var närvarande vid påven Franciskus generalaudiens den 1 april.

I slutet av audiensen hälsade den Helige Fadern studenterna som deltar i UNIV-kongressen och uppmanade dem (med ord av den helige Josemaría) att "växa i vänskapen med Herren, ty vad som behövs är inte ett bekvämligt liv utan ett förälskat hjärta".

Vid generalaudiensen sade Påven: "Under dessa tre heliga påskdagar skall vi inte bara fira minnet av Herrens lidande; utan låt oss leva oss in i mysteriet och göra Hans känslor och sinnelag till våra, som aposteln Paulus uppmuntrar oss: 'Låt det sinnelag råda hos er som också fanns hos Jesus Kristus' (Fil. 2:5). Endast då kommer vår påsk att bli verkligt glad."

I slutet av audiensen överlämnade en delegation av deltagarna i UNIV 2015 till påven Franciskus en tavla med den Heliga Familjens flykt till Egypten, för att visa solidaritet med de kristna som lider förföljelse i olika delar av världen. Under kongressen har en kollekt tagits upp bland ungdomarna till förmån för förföljda kristna i Mellanöstern. Den skall närmare bestämt gå till flyktingar från Libanon.

Den helige Josemaría Escrivá brukade säga till unga människor att humanitärt bistånd "aldrig kommer att kunna ersätta den verksamma ömheten i en omedelbar personlig kontakt med nästan: med en fattig person från grannkvarteret, med en sjuk som lider på ett enormt sjukhus, eller med någon annan som behöver ett kärleksfullt samtal, en kristen vänskap för att skingra ensamheten, en andlig fristad som kan råda bot på hans tvivel och skepticism."