Överblick

Vad erbjuder det?

Vad erbjuder det?

Det heliga Korsets prästsällskap erbjuder sina medlemmar och de präster, som deltar i deras aktiviteter, andliga medel att upprätthålla och stödja det inre livet, läro och pastorala utbildning, liksom den broderliga samhörigheten med prästerna.

Dagens text

Jag vill ge mig till dig utan förbehåll

Petrus säger till honom: Herre, skall du tvätta mina fötter? Jesus svarar: Vad jag gör förstår du inte nu, men senare skall du fatta det. Petrus insisterar: Aldrig någonsin får du tvätta mina fötter! Jesus replikerar: Om jag inte tvättar dig, har du ingen gemenskap med mig. Petrus ger upp: Herre, tvätta inte bara mina fötter utan också händerna och huvudet.

När vi kallas till att hänge oss fullständigt, utan att tveka, gör vi ofta motstånd genom falsk ödmjukhet, likt Petrus … Om ändå vi också vore män med ett stort hjärta som aposteln Petrus! Petrus tillåter inte någon att älska Jesus mer än han gör. Den kärleken får honom att reagera så här: här är jag! Tvätta mina händer, mitt huvud, mina fötter, rena hela mig! För jag vill ge mig till dig utan förbehåll.
(Plogfåran, nr. 266)

Tiden är inne, Guds rike är nära. Omvänd er och tro på...