“För mig är han en mycket faderlig, kontemplativ och beslutsam person”

Jag heter Wilber Enrique Chirinos Espinoza. Jag är en 39-årig peruansk ingenjör. Jag kommer att åka till Valdebebas med min fru och en grupp vänner.

I gruppen från Arequipa finns Cecilia, min fru, och en grupp vänner. Jag åker eftersom jag tycker att biskop Alvaro är en man av vår tid och ett helgon, och jag vill tacka honom för många saker och be om hans förbön. Sedan förra året har vi sparat pengar för att kunna ha råd med resan. Dessutom ska vi besöka Torreciudad, Zaragoza och Barbastro.

Jag ber ofta till honom och jag ber honom om min frus och mammas hälsa. Tack vare hans svar på mina förböner har jag fått ta emot många nådegåvor, t.ex. det faktum att jag får närvara vid hans saligförklaring och att ha hittat platser på ett flyg som redan var stängt, för att flyga till Lima och anhålla om visum till Spanien.

"Hans följsamhet gentemot den helige Ande berör mig djupt"

Jag kom aldrig att lära känna honom, men jag har läst biografin skriven av Antonio Ducay, och hans följsamhet gentemot den helige Ande berör mig djupt. Jag skulle beskriva honom som en mycket faderlig man, som agerar med beslutsamhet, är intelligent, framsynt, kontemplativ och han kunde förmedla sitt budskap mycket väl. Av hans budskap skulle jag framhäva hur han lär oss att älska och lita på Gud, genom att kalla oss till helighet och till ett personligt apostolat i våra dagliga sysslor.