Webbkamera i Santa Maria della Pace

Tisdagen den 30 mars kl 19:00 och lördagen den 3 april kl 10:00 i Rom (UTC +2) kommer det att direktsändas från prelatskyrkan Santa Maria della Pace, i Rom, i vilken den helige Josemaría Escrivá, grundaren av Opus Dei, är begraven.

Denna sändning kommer att göras via Opus Deis webbplats och dess officiella kanaler på YouTube, Instagram (på engelska) och Facebook.

Under årtionden har hundratals universitetsstudenter från hela världen kommit till Rom för att delta i UNIV och uppleva Stilla veckan tillsammans med påven i hjärtat av kristenheten. Eftersom mötet i år kommer att äga rum online på grund av hälsoläget har man sökt ett sätt att föra deltagarna närmare upplevelsen av att tillbringa de heliga dagarna i den eviga staden.

Både de och alla människor som önskar det kan delta i detta ögonblick av bön och be - bland andra intentioner - om slutet på pandemin och, i detta familjeår som just har börjat, för alla familjer.


Den helige Josemaría om Kristi lidandes mysterium

Korsvägen av den helige Josemaría 14 stationer ut boken Korsvägen, skriven av Opus Deis grundare. (1998. Catholica Förlag AB).

. Ljudfil på spanska producerad av la Fundación Beta Films.

· Information om prelatskyrkan Santa Maria della Pace.

Kort videoklipp med den helige Josemaría: Se på krucifixet

Att komma ihåg Gud när vi är på arbetet är inte alltid lätt. Ett litet krucifix på arbetsbordet kan hjälpa oss att rikta tanken mot Herren medan vi fortsätter med våra arbetsuppgifter.

Eukaristin, ett trons och kärlekens mysterium. Text och ljudfil på spanska. Den helige Josemarías predikan om skärtorsdagen publicerad i När Krustus går förbi. Klicka här för den svenska texten.

Kristi död är de kristnas liv. Text och ljudfil på spanska. Den helige Josemarías predikan om långfredagen publicerad i När Krustus går förbi. Klicka här för den svenska texten.